Aile danışmanlığı yüksek lisans yapanlar

Aile danışmanlığı yüksek lisans yapınca ne oluyor?

Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi bölümlerinden birinde dört yıllık lisans mezunu olup Aile Danışmanlığı yüksek lisans programını tamamlayan kişiler, aile sağlığını koruma ve geliştirme adına kamu kurum ve kuruluşlarında, sivil toplum …

Aile Danışmanlığı tezli yüksek lisans ne işe yarar?

Aile Eğitimi ve danışmanlığı Anabilim Dalı yüksek lisans mezunları, Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve ona bağlı özel kurum ve kuruluşlarda Özel Aile Danışma ve Psiko-sosyal danışma merkezlerinde Psikolojik Danışman olarak çalışmaktadırlar.

Aile danışmanı ne kadar maaş alıyor?

Aile danışmanı maaşları 3000 TL ila 4000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Ancak genel olarak aylık ortalama maaş ile alınacak olursa, 3500 TL gibi bir miktarın ön plana çıktığını söylemek mümkün. Tabii kamu kuruluşları ya da özel sektöre bağlı olarak maaşlar farklılık gösterebilmektedir.

Aile danışmanlığı yüksek lisans mı sertifika mı?

1) aile danışmanı olabilmek için hangi bölümlerden mezun olmak gereklidir? sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olmak gereklidir.

Aile danışmanlığı yüksek lisans kaç yıl?

Cevap: Aile Danışmanlığı yüksek lisans programının süresi 2 dönemdir (1 yıl).

Aile Danışmanlığı Eğitimi ne kadar sürüyor?

Aile Danışmanlığı Sertifikası Eğitimi üç yüz saati teorik ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli saat sürer.

Aile danışmanlığı yüksek lisans hangi puan türü?

AİLE DANIŞMANLIĞI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İÇİN 2021-2022 BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ KABÜLÜNDE BİLİM SINAVI YAPILMAYACAKTIR. Adayların programa başvurabilmeleri için ALES sınavına girmiş ve Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.