Ayva reçeli neden sertleşir

Genel olarak ayva reçeli 30-40 dakika kadar kaynatılıyor. Sizin nasıl bir kıvam istediğinize bağlı olarak kaynatma dakikasını ayarlayabilirsiniz. Eğer ayvalarınız iyi pişmemişse ayva reçelinizin sertleşmesi kaçınılmazdır.Oct 13, 2020

Ayva reçeli sert olursa ne yapmalı?

Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.

Ayva reçeli neden sert olur?

Not: Ayvayı şeker ile beraber kaynatırsanız ya da şekerde bekletirseniz, sert olur. Yumuşak olması için, ayvaları önceden haşlayın. Afiyet olsun.

Ayva reçeli nasıl katılaşır?

Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Sert ayva nasıl yumuşar?

Nadiren de olsa inanılmaz sert ayvalara rastlıyoruz. Bu ayvaları yine elma yöntemiyle oda sıcaklığında birkaç gün bekleterek yumuşatabilir, afiyetle tüketebilirsiniz.

Kıtır ayva reçeli nasıl yapılır?

Ayva reçeli nasıl yapılır? Püf noktaları

  1. Dilimlenen ayvalar ile şeker bir kaba alınarak 1-2 saat bekletilmelidir.
  2. Ocağa alınan ayvaların içerisine çekirdeklerini de atarak iştah açan kırmızı rengini elde edebilirsiniz.
  3. Limon suyu ve karanfilleri ocağı kapatmaya yakın eklemelisiniz.
  4. Kavanozlara soğumadan koymalısınız.

Nov 16, 2013

Ayva reçeli nasıl yumuşak olur?

Yumuşacık ayva reçeli nasıl yapılır

  1. Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin ve limonlu suya atın. …
  2. Suyun içerisine şekeri ilave edin ve koyu şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın . …
  3. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. …
  4. Soğuduktan sonra serin bir yerde muhafaza edin.

Ayva reçeli ne kadar kaynatılır?

Bekleme süresinin sonunda 2 su bardağı su ekleyin, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini de içine atın ve ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve reçelinizi, ara ara karıştırarak, yoğunlaşıp reçel kıvamını alana dek pişirin. Yaklaşık 2,5 saat.