Elektrik elektronik mühendisliği staj konuları

Elektrik Elektronik Mühendisi stajda ne yapar?

Staj elektrik ve/yeya elektronik alet tasarımı/üretimi yapan, atölyesi veya laboratuvarı olan organizasyonlarda veya elektronik, iletişim veya kontrol ile ilgili yazılım şirketlerinde yapılabilir. Staj yapılan yerde en az bir ElektrikElektronik mühendisinin çalışması gerekmektedir.

Elektrik elektronik staj kaç gün?

Öğrenciler toplamda 60 gün staj yapmak zorundadır. Önce genel stajın yapılması zorunludur. Genel ve Mesleki stajlar, kendi aralarında en az 10 iş günü olmak üzere bölümler halinde yapılabilir. Eksik kalan stajların, mezun olmadan önce iş günü olarak tamamlanması zorunludur.

Iste staj kaç gün?

Staj süresi 20 (yirmi) iş günü olup her iş günü 8 (sekiz) saattir. İkinci staj dönemi konuları aşağıdaki gibidir. Lisans öğrencilerinin öğrenimleri süresince yapmakla yükümlü oldukları staj süresi, toplam 40 iş günüdür.

Staj defteri nasıl yazılır?

Staj defterinde yapılan iş sayfalarında ilk olarak kurumun genel bir tanıtımı yapılmalıdır. Hangi sektörde yer aldığı, kuruluş tarihi, çalışan sayısı, kurum içi departmanlar vb. bilgilere yer verilmelidir. İkinci olarak sizin hangi birimde ve kimlerle çalıştığınızı yazmanız gerekmektedir.

Elektrik-elektronik mühendisliği staj zorunlu mu?

ElektrikElektronik Mühendisliği Bölümü Lisans öğrencilerinin, mezun olabilmeleri için her biri yirmi (20) iş günü ve 3 AKTS olmak üzere 2 ayrı (toplam 40 iş günü) staj çalışması yapmaları zorunludur.

Elektrik-elektronik mühendisliği ne kadar maaş alıyor?

2022 ElektrikElektronik Mühendisi Maaşları ElektrikElektronik Mühendisi maaşı ortalama aylık 11689 _TL'dir. En düşük ElektrikElektronik Mühendisi maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 19125 _TL'dir.

Üniversite zorunlu staj ne zaman yapılır?

Stajlar dört yıllık lisans öğretiminin 4. Yarıyıl bitimini takip eden yaz tatilinden itibaren yapılabilir. İlk dört yarıyılı tamamlamayan öğrenciler staj yapamazlar.