Et çorbası terbiyesi nasıl yapılır

Çorbanın terbiyesi için; çukur bir kaba 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısı koyun. Tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpın. Daha sonra kaynayan etin suyundan bir kepçe alıp, terbiyenin içine koyun. Kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırıp, terbiyenin ılımasını sağlayın.

Kolay et çorbası nasıl yapılır?

Kaynayan çorba suyuna küçük küçük parçalara ayırdığınız etleri koyun. Damak tadınıza göre tuz, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve 1 çay kaşığı kuru nane ekleyip, karıştırın. 1-2 taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Hazırladığınız salçalı et çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Kuşbaşı et çorbası nasıl yapılır?

Sarımsaklı Kırmızı Et Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 6 su bardağı suyu, düdüklü tencereye alalım ve kuşbaşı etleri 25-30 dakika pişirelim.
  2. Pişen etleri tencereden alıp, didikleyerek parçalara ayıralım ve tekrar suyun içerisine alalım.
  3. Tencerenin altını kısık ateşte açalım ve tuz ekleyerek, kaynamaya bırakalım.

Yoğurt çorbasının terbiyesi nasıl olur?

Terbiyesi için; çukur bir kaba 1 buçuk su bardağı yoğurt koyun. Üzerine 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı un ekleyin. Tel çırpıcı ile iyice çırpın. Ardından çorbanın kaynayan suyundan 1-2 kepçe alıp, terbiyenin üzerine ekleyin.

Etli çorba hangi etten yapılır?

Terbiyeli Et Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  1. Kemikli et + su.
  2. 2 su bardağı yoğurt.
  3. 2 diş sarımsak.
  4. 1 yumurta sarısı
  5. 2 yemek kaşığı un.
  6. Yarım limonun suyu.
  7. 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi.
  8. 2 çay kaşığı tuz.

Yöresel çorbalarımız nelerdir?

Yöresel Çorba Tarifleri | Yemek Tarifleri

  • Toyga Çorbası
  • Bıt Bıt Çorbası
  • Yüksük Çorbası
  • Sakala Çarpan Çorbası
  • Mülayim Çorbası
  • Alişke Çorbası
  • Tutmaç Çorbası
  • Püşürük Çorbası

Yoğurtlu et çorbası nasıl yapılır?

Etin suyunu süzüp bir kenara alın. Sıcak su ekleyerek 5 su bardağına tamamlayın. Sıcak su ekleyerek toplam beş su bardağına tamamladığınız karışımı derince bir tencereye alın. Ayrı bir yerde 6 çorba kaşığı yoğurda 3 yemek kaşığı un ekleyip karıştırın ve et suyunu azar azar katarak homojen bir karışım elde edin.

Et haşlama çorbası nasıl yapılır?

Düdüklü tencerede 1 saat kaynatılır. Ocaktan alınıp tencerenin kapağı açıldıktan sonra kemikler bir tepsiye alınır ve üzerindeki etle sıyrılır. İri parçalar doğranarak küçültülür. Doğranmış etler ayrı bir tencereye alınır, tuzu ayarlanır, üzerine haşlama suyundan süzülerek ilave edilir.