Görevine son verilen memurun hakları

Iki memur kavga ederse ne olur?

Kavga eden memurlara hangi disiplin cezası verilir? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125/D-(l) maddesinde, “Amirine, maiyetindekilere, iş arkadaşları veya iş sahiplerine hakarette bulunmak veya bunları tehdit etmek” fiili, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller arasında sayılmıştır.

Memur kaç yıl hapis cezası alırsa işten atılır?

(657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer. Mahkum olunan 1 yıl hapis cezası adli para cezasına çevrildiği takdirde memuriyet engeli ortadan kalkar.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Devlet memurluğuna alınacaklarda aranılan şartları düzenleyen 48 inci maddesinin genel şartlara ilişkin (A) bendinde “Kamu haklarından mahrum bulunmamak” ve “Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla …

Teknik Hizmetler Sınıfı hangi bölümleri kapsar?

Teknik Hizmetler Sınıfı: Bu Kanunun kapsamına giren kurumlarda meslekleriyle ilgili görevleri fiilen ifa eden ve meri hükümlere göre yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, jeolog, hidrojeolog, hidrolog, jeofizikçi, fizikçi, kimyager, matematikçi, istatistikçi, yöneylemci (Hareket araştırmacısı), matematiksel …

Uygunsuz davranışta bulunan memura ne ceza verilir?

– Kınama: Memurun kusurlu davranışlar sergilediği yazı ile bildirilir. – Aylıktan kesme: Memurun, brüt aylık maaşından 1/30 – 1/8 arasında kesinti yapılır. – Kademe ilerlemesinin durdurulması: Memurun yapmış olduğu kusurlu davranışın derecesine göre, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 – 3 yıl durdurulur.

Devlet memuru ek is yaparsa cezası nedir?

Bu cezai müeyyideleri özetlemek gerekirse:657 Sayılı Kanunun 125 inci maddesinde; Ticaret yapmak veya Devlet Memurlarına yasaklanan faaliyetlerde bulunmanın kademe ilerlemesini durdurma cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır.

Rüşvet alan memur işten atılır mı?

Kişinin rüşvet anlaşmasını yaptığı sırada veya rüşveti aldığı sırada kamu görevlisi olması suçun vücut bulması için yeterlidir. Örneğin; kamu görevlisi olan bir memurun görevi sırasında rüşvet aldıktan sonra kendi isteğiyle görevinden ayrılması veya işine son verilmesi önemli değildir.