Kabak ve patlıcan dolması

Kabak ve patlıcan dolması ne kadar sürede pişer?

Önce orta, kaynayınca kısık ateşte pişirilmek kaydıyla yeşil, yuvarlak (tombik, tombul, top, topak, topan, kışlık, kış, Girit) kabak dolması kırk dakikada, uzun patlıcan şeklinde olanlar otuz dakikada, küçük minik kabak dolmaları yirmi – yirmi beş dakikada pişer.

Karisik dolma nasıl yapılır?

Dolma içiyle üst kısımda biraz boşluk kalacak şekilde doldurulur. Dolmalar tencereye yerleştirilir. 1 su bardağı sıcak su eklenir (Daha sonra gerekirse 1/2 su bardağı daha su ilave edilir). Su kaynayana kadar yüksek, daha sonra orta ısıda pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.

Etli patlıcan biber dolması nasıl yapılır?

Kuru soğanı, sivri biberi, domatesi ve maydanozu doğrayalım içine eti sıvı yağı pirinçi, salçaları baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım. Sebzelere doldurup tencereye dizelim. Üzerine tuz ve yeteri kadar sıcak su ekleyip bir saat kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

Patlıcan dolma içi nasıl hazırlanır?

Harcı patlıcanların içine doldurun ve tencereye dizin.Dolmanın suyu için salçayı suda açtırın ve tuzunu yağını da ekleyerek güzelce karıştırıp tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 50 dk kadar pişirin. Dolmalarınız servis hazır. Afiyet olsun.

Biber patlıcan dolması kaç dakikada pişer?

Patlıcan, kabak, enginar, biber, patates ve benzeri sebzeler ile etli veya etsiz pek çok dolma çeşidi hazırlamak, iç kısımlarını oyup, baharatlarla harmanlanmış pirinç doldurarak şahane dolmalar yapmak mümkündür. Biber dolmasının pişme süresi tencerede 35-40 dk., düdüklüde ise 15-20 dk da pişecektir.

Kabak dolması tencerede kaç dakikada pişer?

Tencerenin kapağını kapatalım ve dolmalarımızı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler pişip kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim. Pişen kabak dolmalarımızı ılık veya sıcakken servis edelim.

Karışık dolma kaç dk da pişer?

2 yemek kaşığı salçayı sıcak su ile eritin ve dolmaların üzerine dökün, Sıvıyağ ekleyerek dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.