Kalorifer peteği neden hava yapar

Oksijen atomları ile hidrojen atomlarının bir araya gelmesiyle su molekülü meydana gelir. Ancak kalorifer tesisatındaki su sürekli ısınıp soğuduğu için, oksijen atomları hidrojen atomlarından koparak hava meydana gelebilmektedir. Bu durumda peteklerin hava yapmasına sebep olur.

Kalorifer peteği hava yaparsa ne olur?

Bazen petek hava yaptı sanılarak peteğin suyu boşaltılır ve tekrar doldurulduğunda hava yoksa bile içine hava girmiş olur durum daha da kötü hale gelir. Petekte hava varsa üst kısımlarında soğukluk görülür. … Eğer havayı birden boşaltırsak ya da suyu aniden sisteme basarsak kombi kendini kapatır ve arıza konumuna geçer.

Doğalgaz neden hava yapar?

Su her sıcaklıkta buharlaşır. Sıcaklığın artması buharlaşma hızını da arttırır. Ancak ısıtma tesisatı içindeki su basıncının 1,5-2 bar aralığında olması durumunda tesisattaki suyun buharlaşması çok az olur. … Buharlaşan suyun kombi içerisinde birikmesi ise kombinin hava yapmasına sebep olur.

Kaloriferde hava varsa ne olur?

Petekte hava varsa üst kısımlarında soğukluk görülür. Altı ısınmayan bir petek hava sorunu olduğu için değil kirlendiği için ya da sistemde devir daim problemi olduğu için bu sorunu yaşatır. … Fakat bir kişi de hava alma sırasında kombiye su takviye ediyor olmalıdır. Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır.

Kalorifer peteği su giriş çıkış nasıl olmalı?

Petek içinde bulunan nispeten soğuk su, yoğunluk fazlalığından dolayı alt ksımda kalacağı için ve peteğin tamamının mümkün olduğunca homojen ve sıcak olmasını istediğimiz için petekte bulunan soğuk suyun alt taraftan çıkması uygun olacaktır.

Kalorifer havası alınmazsa ne olur?

Petek havası alınmazsa ne olur? -Petek havası alınmadığı zamanlarda peteklerin içerisinde su her bölgeye yayılamaz ve peteğin bazı bölgelerinde ısınma sorunu meydana gelir.

Merkezi sistem kalorifer peteği ısınmıyor neden olabilir?

Merkezi sistemde petek ısınmıyor veya yeterli sıcaklık sağlanamıyorsa ilk kontrol edilmesi gereken husus ısıtma sisteminde hava olup olmadığıdır. Isıtma sisteminde su ile beraber hava bulunuyorsa fazla olan hava peteklerde sıkışarak sıcak suyun girişine engel olacak dolayısıyla petek ısınmayacaktır.

Petek havası alınırken hangi vana kapatılır?

PETEKLERİN HAVASI ALINIRKEN HANGİ VANA KAPATILIR? Hava alma işlemi sırasında üst vanayı kapatmanız, alt vanayı açmanız gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi eğer döküm petek kullanıyorsanız ve purjör vanasını açamadıysanız üst vanayı gevşeterek havayı boşaltmalısınız.