Koltuk altında şişlik tedavisi

Tedavisi: Koltuk altındaki şişlik, beze, koltuk altındaki lenf bezlerinin çalışmasından kaynaklanıyor. Genellikle herhangi bir tedaviye ihtiyacınız yoktur, çünkü bu bezeler bir süre sonra kendiliğinden kaybolurlar. Şayet şişme bakteriyel enfeksiyonlardan dolayı meydana gelmişse antibiyotik tedavisi uygulanır.

Koltuk altındaki şişlik ne zaman tehlikelidir?

Koltuk altı bölgesinde de oluşabilen bu tür şişliklerin küçülme eğiliminde olmaması, boyutunun 5 ila 10 cm gibi çok büyük çaplara ulaşması ya da komşu dokuların şeklini bozması durumunda mutlaka hekime muayene olunmalı ve var olan kitlenin ne olduğu, neden kaynaklandığı araştırılmalıdır.

Lenf bezlerinin şişmesine ne iyi gelir?

Lenf bezi büyümesi tedavisi Eğer şişmenin nedeni enfeksiyonsa antibiyotik veya antiviral ilaçlar kullanmak gerekebilir. Ağrı ya da iltihap durumunda ise aspirin ve ibuprofen içeren ilaçlar yardımcı olabilir. Hasta için en uygun tedaviye doktor karar verecektir.

Koltuk altında şişlik ve ağrı nasıl geçer?

Bunlardan ilki ve en etkili olan yöntemlerden biriside soğuk kompres uygulamaktır. Buzluktan çıkardığınız buzları bir beze sararak koltuk altınızda bekletiniz. Ağrıyı kısa süre içerisinde geçirecektir. Diğer bir yöntem ise sıcak bir banyo yapmak koltuk altı bölgenizdeki ağrıyı dindirecektir.

Lenf bezi şişmesi ne kadar sürede geçer?

Bunlar genelde reaksiyonel şişlikler olup hastalık sırasında şişen lenf nodu ağrılı olup, boyutu büyüktür. Birkaç gün içinde ağrı kendiliğinden veya verilen antibiotiklere bağlı olarak azalır, lenf nodu boyutları küçülmeye başlar ve bunun tamamen kaybolması 2-3 hafta sürebilir.

Lenf bezi şişkinliği nasıl iner?

Genel olarak bölgesel büyümeler vücut genelinde olan büyümelere göre daha iyi bir seyre sahiptir. Şişen lenf bezlerinin hassas ve ağrılı olması durumunda o bölgeye sıcak kompres uygulamak ağrının rahatlamasını sağlayabilir.

Koltuk altındaki şişlik ne olabilir?

Koltuk altında şişlik; genel olarak koltuk altında bulunan lenf bezlerinin şişmesiyle meydana gelir. Halk arasında beze şeklinde isimlendirilen bu şişlikler, yuvarlak şekillidir. Lenf bezlerinin şişlikleri küçük çaplı olup, bağışıklık sisteminin temel elemanları içerisinde bulunur.

Koltuk altında şişlik varsa hangi bölüm bakar?

Koltuk Altı Şişmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Koltuk altı lenf bezlerinin şişmesinin tedavisi için Genel Cerrahi bölümünden randevu almalıdır.