Patlıcan yetişme koşulları

Patlıcanın büyüme ve gelişmesi için uygun sıcaklık değerleri 25-30°C'dir. Ilıman iklimlerde yıllık kültür bitkisi olarak yetiştirildiği için tohum ekiminden itibaren hasat devresi sonuna kadar don olmayan ve bitkinin gelişmesi ile ürün vermesi için normal olarak 15–35 °C sıcaklığa ihtiyacı vardır.

Patlıcan ne kadar sulanır?

Sulama karık usulü ile yapılmalıdır. Patlıcan yetişme devresinde 7-8 günde bir sulanması gerekir. Aksi taktirde gelişme yavaşlar mahsul azalır ve meyvelerde acılık başlar.

Patlıcan verimi nasıl artırılır?

Patlıcan tohumu gübrelemeyi çok sevmektedir. Patlıcan yetiştirilecek toprağın dikimden önce dekara 4 veya 6 ton ahır gübresi verilmesi gerekmektedir. Diğer yardımcı olarak dekara fosforlu ve azotlu gübreler verilmesi gerekmektedir. Ancak, yarısı dikim esnasında verilmesi gerekmektedir.

Patlıcan nasıl yetiştirilir kısa bilgi?

Patlıcan yetiştiriciliğinde sınırlayıcı faktör her zaman iklimdir. Bitkinin kökeni sıcak iklimi olan yerlerdir. Düşük sıcaklık oranlarına ve dona karşı son derece hassas bir bitkidir. Toprak sıcaklığı 20 ° C'nin altına düşmemelidir, ortalama olarak 21 ila 35 ° C sıcaklık gerekir.

Patlıcan bitkisi nasıl yetiştirilir?

Tohumlar nemli bezin içinde 15 saat kadar bekletilir. Çimlenme sonrası tohumlar ekilir ve fide çıkana kadar sulama devam eder. Patlıcanın büyüme sürecinde çapalanması gerekir. Patlıcan sıcak iklimlerde yetişen bir bitki türüdür.

Patlıcan Biber kaç günde bir sulanır?

Biber: Karık yöntemi ile sulanır. Bitkilerin su ile direk teması olmamalıdır. Sulamalara başlandıktan sonra 7-10 günlük sulama aralıklarıyla devam edilir.

Biber ve patlıcan kaç günde bir sulanır?

Biber sulaması sık fakat az olmalıdır. Sıcak havalar başladığında kumlu olan toprağa 2-3 günde bir bunun yanı sıra ağır topraklara ise 3-7 günde bir sulama yapılması uygundur. Çok fazla su, toprak hastalık ve zararlılarının artmasına neden olmaktadır.

Patlıcan hangi Gubreyi sever?

Gübreleme : Patlıcanlar gübreyi çok sever. Patlıcan yetiştirilecek toprağın dikimden önce dekara 4-6 ton hesabı ile iyi vasıflı, yanmış ahır gübresi ve yardımcı olarak dekara fosforlu ve azotlu gübrenin yarısı dikim esnasında, azotlu gübrenin ikinci yarısı ise ilk sulamadan önce verilmelidir.