Sinkonta ne demek

Ege Bölgesi'ne ait bir yemek olan sinkonta İzmir ve Manisa taraflarında oldukça sık yapılmakta. Aslında Girit yemeği olarak bilinmekte. Bal kabağının hafif tatlılığı, soğan, sarımsak ve baharatlarla birleşimi sayesinde ortaya çok güzel pratik bir yemek ya da meze çıkmakta.Apr 7, 2019

Sinkonta anlamı nedir?

Sinkonta; özünde bir kabak yemeği. Bal kabağıyla yapılıyor ama Girit Kabağı denilen koyu yeşil renkteki kabakla da pişirilebiliyor. Kimi yerlerde “sinkonto” ya da “zingonta” ismiyle de kullanılabiliyor.

Kabak Sinkonta nasıl olur?

Kabak Sinkonta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kap içine kabakların kabuğunu soymadan yuvarlak olarak doğruyoruz.
  2. Limon,sirke, sıvı yağ, karabiber ,pulbiber ve kuru naneyi serperek karıştırıyoruz ve yağladığımız fırın kabına yerleştiriyoruz.

Balkabağı Sinkonta tencerede nasıl yapılır?

Doğrarken iç kısımda kalan süngerimsi parça mutlaka çıkarılmalıdır. Soğan yarımay şeklinde doğranarak ince ince kesilmiş sarımsaklarla beraber zeytinyağında kavrulur. Salça eklenir ve çiğ kokusu gidene kadar kavrulur. Kabaklar, tuz ve karabiber eklenip tencerenin kapağı kapalı şekilde 2-3 dakika pişirilir.

Balkabağı mezesi nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Kabağı iyice yıkayın. …
  2. İçini temizlediğiniz kabağı dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.
  3. Tuz, karabiber, zeytinyağı gezdirin ve 190 derece önceden ısıttığınız fırında her iki yüzünü de 15 er dakika pişirin.
  4. Pişen kabakları soğumaya bırakın, kaşık yardımıyla içlerini sıyırın ve ezin.

Sinkonta hangi yöreye ait?

Ege Bölgesi'ne ait bir yemek olan sinkonta İzmir ve Manisa taraflarında oldukça sık yapılmakta. Aslında Girit yemeği olarak bilinmekte. Bal kabağının hafif tatlılığı, soğan, sarımsak ve baharatlarla birleşimi sayesinde ortaya çok güzel pratik bir yemek ya da meze çıkmakta.

Sinkonta yemeği nasıl yapılır?

Balkabaklarını dilimleyin ve borcama koyun. Bir kasede zeytinyağı, salça, tuz ve karabiberi karıştırıp, balkabaklarının üzerine dökün ve tekrar karıştırın. Soslanmış balkabaklarının üzerine, soğanları ve sarımsağı gelişigüzel doğrayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirin.

Kabak Sinkonta hangi yöreye aittir?

Ege Bölgesi'ne ait bir yemek olan sinkonta İzmir ve Manisa taraflarında oldukça sık yapılmakta. Aslında Girit yemeği olarak bilinmekte. Bal kabağının hafif tatlılığı, soğan, sarımsak ve baharatlarla birleşimi sayesinde ortaya çok güzel pratik bir yemek ya da meze çıkmakta.