Sırılsıklam nasıl yazılır

Sıfat veya zarf görevindeki pekiştirmeli sözler bitişik yazılır: apaçık, apak, büsbütün, çepeçevre, çırılçıplak, dümdüz, düpedüz, gömgök, güpegündüz, kapkara, kupkuru, masmavi, mosmor, paramparça, sapasağlam, sapsarı, sırılsıklam, sırsıklam, sipsivri, yemyeşil vb.

Sırılsıklam neden birleşik yazılır?

Türkçede pekiştirmeli kelimelerin tamamı birleşik sözcükler gibi bitişik yazılır. ''Sırıl'' ve ''sıklam'' kelimelerinin tek başına bir anlamı yoktur. Anlamı güçlendirmek için kullanılan bu sözcüklerin ayrı yazılması yanlıştır.

Çok yönlü nasıl yazılır?

ÇOK YÖNLÜ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin çok yönlü mü, çokyönlü mü olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı çok yönlü şeklinde olmalıdır.

Bir an için nasıl yazılır?

TDK sözlüklerine göre "bir an" ayrı yazılıyor. Bazı örneklerde görülen "biran" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Zarf olarak kullanılan "bir an" kelimesinin TDK'ya göre anlamı ise şöyle: Çok kısa bir süre.

Her gün bitişik mi ayrı mı?

Türk Dil Kurum sözlüğü içerisinde bu kelimenin anlamı “süreklice, sürekli olarak” belirtilmiş durumda. Yine aynı şekilde kelimenin yazılışı ise “her gün” şeklinde olarak ifade edildi. HER GÜN NASIL YAZILIR? TDK'nın sözlüğünde yer alan ifadelere göre bu kelime ayrı şekilde yazılır.

Birebir kelimesi nasıl yazılır?

Birebir kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre doğru bir şekilde yazılışı "birebir" şeklinde olmalıdır. Kelimenin bire bir şeklinde yazılması ise yanlış olmaktadır. Birebir kelimesi bitişik yazılan bir kelime olarak bilinmektedir.

Gök yüzü nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Gök yüzü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Gökyüzü şeklinde olmalıdır.

Gözlem Evi nasıl yazılır?

Ev kelimesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: aşevi, bakımevi, basımevi, doğumevi, gözlemevi, huzurevi, kahveevi, konukevi, orduevi, öğretmenevi, polisevi, yayınevi vb.