Türkiye hava durumu genel

Karadeniz’de hava durumu nasıl?

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Giresun'un doğusu ile Trabzon'un batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin'in kuzeyinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji işleri Genel müdür?

Kurum Yöneticileri

GöreviAdı SoyadıE-Posta
Genel Müdürİsmail Güneş Özgeçmiş[email protected]
Genel Müdür YardımcısıAli Karataş[email protected]
Genel Müdür YardımcısıDr. Mustafa Yıldırım[email protected]
Genel Müdür YardımcısıErol Aydın[email protected]

Meteoroloji haritası nedir?

Sinoptik kart olarak ta bilinen hava haritaları, belli sayıdaki sinoptik istasyondan aynı zamanda toplanan rasatlardan oluşmuş bilgileri içeren, belli bir alanda o saatteki hali hazır havayı gösteren haritalardır. … Hava haritaları meteorolojik tahminlerin hazırlanmasında önemli bir yere sahiptir.

MGM gov tr nedir?

mgm.gov.tr, web sitesini oluşturma gayemiz: Öncelikle vatandaşın, karar vericilerin ve ilgili sektörlerin başta hava tahmin ve uyarıları olmak üzere; güncel, doğru ve güvenilir meteorolojik bilgiye hızlı ve doğrudan erişimini sağlamaktır.

Karadeniz yağışlı mı?

Karadeniz İkliminin özellikleri – Her mevsim yağışlıdır. – Doğu Karadeniz Bölümü'nde maksimum yağış sonbaharda, minimum yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı 2000 – 2500 mm dir. … Yıllık yağış miktarı 1000 -1500 mm dir.

Karadeniz Bölgesi yağışlı mı?

KARADENİZ İKLİMİ Asıl olarak Karadeniz Bölgesi'nde ve Marmara Bölgesi'nde Karadeniz kıyılarında ve Kuzey Anadolu Dağları'nın Karadeniz'e bakan yamaçlarında görülür. Her mevsim yağışlıdır. Doğu Karadeniz'de en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. … Yıllık yağış miktarı 1000–1200 mm'dir.

Devlet meteoroloji işleri genel müdürlüğü nereye bağlı?

1991 yılında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre Bakanlığı'na bağlanan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, 28 Şubat 1992 tarihli Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile ve 3812 sayılı kanunla Temmuz 1992 tarihinden itibaren tekrar Başbakanlığa bağlı bir kuruluş haline getirilmiştir.