Zeytinyağlı patlıcan dolması

Zeytinyağlı Patlican dolması nasıl yapılır?

Tavaya 3_4 diş sarımsakları ince ince doğrayıp kavuruyoruz. Çok kavurmadan 1 tatlı kaşığı domates salçasını da içine koyup kavurma ya devam ediyoruz. Pişmeye yakın olan patlıcanların üzerine gezdirip patlıcanları 10 dk daha pişirip tenceremizin altını kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Taze patlıcan dolması nasıl yapılır?

Patlıcanlar çok da bastırmadan yarım parmak eksik kalacak şekilde doldurulur, kendi etrafındaki yeşil kabuklar ve patates parçaları ile ağızları tıkanır. Tencereye yerleştirilir, üzerini geçmeyecek kadar su, birer kaşık salça, yağ ve tuz eklenir, suyu kaynayınca altı kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.

Taze patlıcan dolması kaç dakikada pişer?

Orta ateşte 35-40 dk kadar pişirin. Biberlere çatalla dokunduğunuzda rahat deliniyorsa dolma pişmiş demektir. Pişen etli taze patlıcan dolmasını ocaktan alın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Ekşili Kuru patlıcan dolması nasıl yapılır?

Ekşili Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan ve biberleri iyice yıkayıp suda 10-15 dakika kaynatıp soğuk suya alıp süzün.
  2. Soğanı ufacık doğrayın ve zeytinyağında kavurun. …
  3. Domates rendesi ilave edin ve 1-2 dakika kavurup 1/2 su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 5 dakika kadar pişirin.

Patlıcan dolma içi nasıl hazırlanır?

Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlarınızı güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölün. …
  2. Dolma harcı için pirinçleri güzelce yıkayın. …
  3. Harcı patlıcanların içine doldurun ve tencereye dizin.Dolmanın suyu için salçayı suda açtırın ve tuzunu yağını da ekleyerek güzelce karıştırıp tencereye dökün.

Dolmanın yanına ne gider?

Dolmanın Yanına Ne Gider?

  • Cacık.
  • Domates çorbası
  • Marul salatası
  • Çoban salata.
  • Kayısı hoşafı
  • Havuç tarator.
  • Lokanta ezmesi.
  • Karışık turşu.

Halep içi nasıl hazırlanır?

Kuru Patlıcan Biber Dolması (Halep) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce dolmanın içini hazırlayalım. …
  2. Salçayı koyalım ve bulgur ile pirinçi ekleyelim.
  3. 2 su bardağı da su koyup kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim. …
  4. Su da yumuşayana kadar haşladığımız biberleri ve patlıcanları soğuk suda 1/2 dk bekletip sudan çıkarıyoruz.