Çikolata soslu tatlı tarifleri

Çikolata sosuyla hangi tatlılar yapılır?

Çikolata Sosu İle Yapılan Tatlılar | Yemek Tarifleri

  1. Çikolata Soslu Parfe.
  2. Pastane Usulü Profiterol.
  3. Çikolatalı Muhallebili Pasta.
  4. Çikolata Soslu Muhallebi.
  5. Pişmeyen Rulo Pasta.
  6. Portakallı Haşhaşlı Kek.
  7. Çikolata Soslu Pudingli Mozaik Pasta.
  8. Bisküvili İrmik Tatlısı

Çikolata sosu ne işe yarar?

Kek, pasta, unlu mamüller, dondurma, parfe, muhallebi, puding ve diğer tüm tatlıların üzerinde kullanılabilir.

Cikolata ile ne yapilir?

  1. Çikolatalı Krep Pasta Tarifi.
  2. Ekler Pasta Tarifi.
  3. Bitter Çikolatalı, Çilekli Pizza Tarifi.
  4. Portakallı Sıcak Çikolata Tarifi.
  5. Çikolatalı Muffin Tarifi.
  6. Şarlot Pasta Tarifi.
  7. Çikolata Mousse Tarifi.

Dec 12, 2014

Kolay çikolata sosu nasıl yapılır?

Çikolata Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, toz şeker, un ve kakaoyu derin bir sos tenceresine alın.
  2. İyice çırptıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağını ekleyin.
  3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Çikolata Soslu Mozaik Pasta nasıl yapılır?

Çikolata sosu için; küçük bir tencere içine 1 su bardağı süt dökün. Sütün üzerine yarım çay bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı un, 1 tatlı kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı kakao koyup, iyice karıştırın. Ardından tencereyi ocak üzerine alın. Sürekli karıştırarak, hafifçe koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Çikolata soslu irmik tatlısı nasıl yapılır?

Çikolata Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt tencereye konur, içine irmik, şeker, tereyağ ve vanilya ilave edilir.
  2. Kaynayana kadar karıştırılır.
  3. Kaynayıp koyulaşınca borcama dökülür.
  4. Çikolata sosu üzerinde tarif edildiği gibi pişirilir.
  5. Koyulaşınca muhallebinin üzerine dökülür.

Çikolata sos nasıl yapılır hazır?

500 ml ( 2,5 su bardağı) soğuk suyu bir tencereye boşaltın.Üzerine poşetin tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca, ocağı kısın ve tencere kapağını kapatmadan 2-3 dakika süre ile kaynatın. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun sonra servis için kullanın.